Creëren heeft alles met Zien en Bewustzijn te maken. 

"Ik maak kunst - en dat klinkt een beetje verheven - omdat de kunst zichzelf maakt. Ik begeleid het. Buitenstaanders denken altijd  dat de kunstenaar zelf de kunst maakt maar de kunst maakt zichzelf. Het is een product van een sociaal-historische context en de kunstenaar begeleid haar. Het is net als bij kansen. Men zegt: 'Je moet je kans grijpen'. De kunstenaar moet de kans grijpen. De kunstenaar moet kijken naar wat de anderen niet zien, en dat verzamelt hij, hij vindt het niet uit. Hij verzamelt dingen die er al zijn, soms legt hij verbanden, of heeft hij inzicht dat anderen niet hebben (......)  Het is het verschil tussen ontdekking en uitvinding. Kunst is ontdekking en geen uitvinding. Soms voel ik me een archeoloog die het zand weghaalt en iets aan het daglicht brengt, maar dat iets bestaat al." (Close Up 12-11-2017. Xavier Veilhans Pavilion tovert voor de Biënnale van 2017 een paviljoen om tot muziekstudio).

 

 

Zelfrealisatie is nu. Je bent. Jezelf realiseren is niet moeilijk noch makkelijk. De lastigheid is dat het niet door 'jou' kan worden gedaan terwijl we wel geprogrammeerd zijn om bepaalde doelen te bereiken middels onze inspanning. Een andere hindernis is dat de zwaartekracht van onze gedachten en emoties ons verblindt voor wie we zijn en voor wat zich werkelijk afspeelt. En tot slot willen we niet echt vrij zijn. Eigenlijk willen we alleen een beter leven, wat meer geld, meer liefde, meer geluk e.d.

Zelfrealisatie en zelfactualisatie  heeft niets met het persoonlijk aantrekken/creëren van rijkdom en geluk te maken. Zelfrealisatie is ook geen persoonlijke keuze maar een zielenbestemming.

 

Het afleggen van wat je allemaal niet bent en realiseren van wat je wél bent gaat vooraf aan een leven in vrijheid en vrije keuze ( de vijfde dimensie). Hier stopt ieder onderricht en wéét je dat je ( in en als bewustzijn ) je eigen werkelijkheid creëert: Wat je voor waar-neemt is je eigen perceptie. En net als bij schilderen of beeldhouwen kan je creëren of voorstellen wat je maar wilt. Zodra je het voor mogelijk houdt, of wilt, of zodra je er aan toe bent, kán het of bestaat het.  Eigenlijk is 'Het Nieuwe Creëren' helemaal niet nieuw. Bewustzijn of Ik Ben was altijd al de creator en je geloofssysteem bepaalde altijd al je perceptie of  werkelijkheid. Alleen is Het Nieuwe Creéren nu bewust  en creëer je in en  vanuit zuiver Gewaarzijn ( de directe ervaring)  in plaats vanuit dualisme ( de idee van afgescheidenheid).

De vrijheid van de vijfde dimensie is weten hoe het werkt. 'De wereld verschijnt aan mij zoals ik er over denk'. 

 

Het is goed te weten wie je bent en wat je mogelijkheden zijn. Het geeft je leven een totaal nieuwe wending maar als mens blijft het moeilijk om te dealen met het aardse bestaan. Je staat met één been in de oude tijd terwijl de ander naar verlichting hinkt. Er zijn problemen met werk, relaties, met familie en natuurlijk met het lichaam zelf. Het hoort er allemaal bij. Mensen ontwaken vandaag de dag niet in een veilige tempel, bij een meester, maar in het volle leven. Zorg er dus voor dat je een plaats hebt waar je heen kunt gaan en in stilte kunt zijn. Wil je deze overgang delen met anderen en je creatieve natuur meer de ruimte geven, neem dan contact met me op en informeer naar de workshop 'trainingen in creativiteit'. Je bent van harte welkom. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De trainingen in creativiteit worden gehouden in Nijmegen. Voor de digitale folder ga naar contact of bel/app  06 - 233 75 861.