In 2004 ben ik in contact gekomen met de  Advaita Vedanta.  A-dvaita gaat over de eenheid (niet-tweeheid) van jezelf en je bestaan.

Advaita Vedanta is een van de oudste filosofische systemen uit het klassieke India en heeft als oogmerk de bevrijding van de voortdurende zoektocht naar geluk. Het gaat in deze leer dus niet om het vinden van iets maar om het verliezen van iets.

Wat je teneinde op deze weg realiseert is waarheid of je ware zelf.

Mijn rol als coach en mediator heeft haar basis in de non-dualistische traditie. Het draait in mijn coaching niet om zelf-verbetering of de maakbaarheid van het leven maar om Vrijheid.

 

VAN REALITEIT NAAR WERKELIJKHEID

 

Als coach werk ik met creatieve ondernemers en particulieren, vrij-denkers en mensen die op zoek zijn naar zichzelf of hun realiteit.

Ik coach op zelfrealisatie en zelf actualisatie. Zelf actualisatie is niet alleen het weten maar vooral ook leven van je realiteit/bestemming. Het leven stopt namelijk niet bij zelfrealisatie maar neemt pas dan haar aanvang.

 

WETEN WIE JE BENT

 

Maar weinig mensen weten wie ze zijn. We hebben wel een hoop theorieën en kennis over wát we allemaal zijn en hoe de wereld in elkaar steekt, maar dat is kennis; dat ben je niet. Desalniettemin denken we onze kennis en persoonlijke ervaringen ( onze concepten en voorstellingen) te zijn. Ga maar na. Ik ben kunstenaar, manager, moeder, vrij, gebonden, druk, gevoelig, intelligent, bewust... et cetera.

Wie of wat is die ik die van alles is en wil en zoekt naar wie zij is? Is het niet raar dat je in het leven niet jezelf bent maar hiernaar op zoek gaat? Je uitgangspunt is vals. De macht der gewoonte maar vooral de valse voorstelling van wie we zijn maakt ons blind voor de realiteit; de directe levende ervaring.

 

In de derde dimensie (de ervaringswereld van het persoonlijke bewustzijn) wordt je leven geregeerd door de behoefte aan controle, door competitie en ambitie, door verlangen naar liefde, geluk of door andere egocentrische drijfveren. Dat is normaal en heeft te maken met het geloof een persoon te zijn. Hieraan gaan knutselen en verbeteren is het persoonlijke bewustzijn versterken. Dit geeft onbedoeld nog meer weerstand en controle, nog meer waakzaamheid en focus, nog meer denkkracht en stress. Het is de oude manier van omgaan met energie; lineair, dualistisch en eindig.

Wanneer de fundamentele conditie van het ego niet wordt begrepen ben je er de gevangene van en verandert er niks. In de derde dimensie is geen vrijheid en geen vrije keuze. Je kunt op korte termijn misschien wat effect sorteren of je kunt het individueel misschien beter hebben dan een ander maar dat is geen vrijheid en heeft niets met vooruitgang te maken. Je moet klaar zijn met de derde dimensie en tegelijkertijd weten wie je bent, pas dan weet je hoe de wereld in elkaar steekt.

 

In mijn functie als coach begeleid en ondersteun ik je bij je spirituele groei en je overgang naar de nieuwe tijd. Je gaat je weg alleen maar het is fijn als er iemand over je schouder mee kijkt of je kan bevestigen op je nieuw ingeslagen weg.

Je bent zelf de maker van je Universum. Er bestaat niets buiten je.

Voor opmerkingen of vragen bel: 06-233 75 861 of neem contact met me op via het contactformulier.

 

 

 

 

 

 

Als je denkt dat mensen zijn wat ze denken dat ze zijn breng je ze alleen schade toe, precies zoals ze zichzelf doorlopend pijn en schade toebrengen.

 

Nisargadatta Maharaj